Εκατομμυριούχοι οι χάκερ της Ρωσίας

0

Πόσα χρήματα μπορεί να αποκομίσει ένας εγκληματίας τρομάζοντας αφελείς χρήστες των υπολογιστών και του διαδικτύου; Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις τα ετήσια κέρδη ενός χάκερ στη Ρωσία υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας “Νιου Γιορκ Τάιμς” αυτός είναι τουλάχιστον ο τζίρος ρωσικής εταιρείας από την πώληση “μαϊμού” αντιικών λογισμικών προγραμμάτων μέσω ενός καλά οργανωμένου δικτύου αποστολής ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και έμμεσου ελέγχου χιλιάδων απροστάτευτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πίσω από την απάτη κρύβεται η εταιρεία Bakasoftware, η οποία είναι παράνομη, έχει την έδρα της κάπου στη Ρωσία και εμπορεύεται ένα αντιικό πρόγραμμα αποκλειστικά για αγγλόφωνους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το πρόγραμμα, το οποίο μετά την τελευταία του ενημέρωση κυκλοφορεί με την ονομασία Antivirus XP 2009, εμφανίζεται στις οθόνες ανυποψίαστων χρηστών με την μορφή μηνυμάτων pop up και προειδοποιεί το χρήστη ότι ο υπολογιστής του έχει προσβληθεί από ιό.
Εάν ο χρήστης ανταποκριθεί στην προειδοποίηση, τότε το μήνυμα τον προτρέπει να αγοράσει το πρόγραμμα “μαϊμού” αξίας 50 δολαρίων για να αποκαταστήσει τη λειτουργία του υπολογιστή.

Σχόλια