Εκατομμυριούχος από την πώληση ονόματος χώρου στο διαδίκτυο

0

Αμερικανός πούλησε έναντι 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων το όνομα χώρου στο διαδίκτυο pizza.com, το οποίο διατηρούσε από το 1994 πληρώντας μόλις 20 δολάρια το χρόνο.

Ο 43χρονος Κρις Κλαρκ αποδέχθηκε την προσφορά ενός αγνώστου έπειτα από δημοπρασία στο διαδίκτυο, η οποία διήρκεσε μία εβδομάδα.

«Είναι τρελό», δήλωσε ο Κλαρκ, ο οποίος ζει στο βόρειο Πότομακ στην πολιτεία του Μέριλαντ και συμπλήρωσε, «χωρίς αμφιβολία η ζωή μου πρόκειται να αλλάξει σημαντικά».

Ο Κρις Κλαρκ δήλωσε το εν λόγω όνομα χώρου το 1994, όταν ξεκινούσε η ευρεία διάδοση του παγκόσμιου ιστού (world wide web).

Ήλπιζε ότι το όνομα χώρου pizza.com θα βοηθούσε την εταιρεία του συμβούλων επιχειρήσεων να συνάψει με κάποια πιτσαρία.

Ο Κρις Κλαρκ πούλησε την επιχείρησή του το 2000 αλλά συνέχισε να πληρώνει το ποσό των 20 δολαρίων το χρόνο για να διατηρεί το όνομα χώρου στο διαδίκτυο, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε για την πώληση διαφημίσεων.

Αποφάσισε να πουλήσει το όνομα χώρου τον Ιανουάριο όταν άκουσε για τη δημοπρασία του ονόματος χώρους vodka.com, το οποίο απέφερε στον ιδιοκτήτη του τρία εκατομμύρια δολάρια το 2006.
Η διαδικτυακή δημοπρασία ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου με την πρώτη προσφορά στα 100 δολάρια. Μέσα σε μια εβδομάδα το όνομα χώρου άγγιξε τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κλαρκ δηλώνει ότι μετάνιωσε που δεν είχε αγοράσει περισσότερα ονόματα χώρου στο διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90.

Σχόλια