Εκδικάζεται η αγωγής της Geico κατά της Google

0

Ξεκίνησε σε δικαστήριο της Αμερικής η εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας ασφάλισης αυτοκινήτων Geico κατά της γνωστής μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google. Με την αγωγή, η οποία ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο, η Geico επιδιώκει αποζημίωση ύψους 8,65 εκατ. δολαρίων για διαφυγόντα κέρδη και να υποχρεωθεί η Google να μην χρησιμοποιεί το σήμα της στο διαφημιστικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο χρήστης της Google που ψάχνει χρησιμοποιώντας τη λέξη “Geico” βρίσκεται μπροστά σε μία σελίδα αποτελεσμάτων που περιέχει επιπλέον διαφημιστικούς συνδέσμους (links) προς εταιρίες ανταγωνιστικές της ενάγουσας. Κάτι τέτοιο όμως, υποστηρίζει η Geico, προκαλεί σύγχυση στον χρήστη που πιστεέυι ότι οι εταιρίες αυτές συνδέονται με την Geico.

Ο δικηγόρος της Google όμως υποστήριξε ότι δεν υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας για το σήμα και την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς η τακτική αυτή δεν διαφέρει ουσιαστικά από τα κουπόνια που μοιράζουν στο σούπερ μάρκετ για ένα προϊόν, όταν ο καταναλωτής αγοράζει το ίδιο προϊόν άλλης εταιρίας.

Σχόλια