Εκδίκηση της Κίνας με κυβερνοεπίθεση για τη συνάντηση Σαρκοζί – Δαλάι Λάμα

0

Ο γαλλικός Τύπος ενοχοποιεί την ηγεσία της Κίνας για την κυβερνοπίθεση που δέχεται εδώ και μια εβδομάδα η γαλλική πρεσβεία στο Πεκίνο και υποστηρίζει ότι το κίνητρο είναι εκδίκηση λόγω της ανάμιξης της Γαλλίας στη διένεξη Κίνας-Θιβέτ.

Η ηγεσία της Κίνας έσπευσε πάντως να διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο δικτυακός τόπος της πρεσβείας παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω κυβερνοεπίθεσης που ξεκίνησε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με τον πνευματικό ηγέτη των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα.
«Ο διακομιστής δεχόταν επίθεση για αρκετές ημέρες, κορεσμένος με μαζικά αιτήματα σύνδεσης τα οποία έρχονταν κυρίως τη νύχτα» δήλωσε ο Γάλλος διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.
Το Πεκίνο αν και καταδίκασε τη συνάντηση Σαρκοζί – Δαλάι Λάμα, διαβεβαιώνει ότι δεν είχε ανάμιξη στην επίθεση. «Από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης, η Κίνα τάσσεται εναντίον των επιθέσεων εναντίον δικτυακών τόπων τους οποίους διατηρούν πρεσβείες άλλων χωρών», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, τα οποία κατηγορούν την Κίνα για την επίθεση, ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πρόκειται για εικοτολογία χωρίς αποδείξεις.
Τον τελευταίο χρόνο η Κίνα έχει κατηγορηθεί για εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας. Η τελευταία έκθεση του Πενταγώνου προειδοποιούσε τον Λευκό Οίκο ότι ο κινεζικός στρατός έχει κατακτήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία του ηλεκτρονικού πολέμου.

Σχόλια