Έκδοση στις ΗΠΑ για δύο Λευκορώσους που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

0

Δύο Λευκορώσοι 26 και 27 ετών εκδόθηκαν στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου. Και οι δύο διατηρούσαν ιστοσελίδες με σχετικό υλικό, ενώ επίσης είχαν εταιρία με την ονομασία Regpay Co. που παρείχε υπηρεσίες παροχής Internet σε 50 άλλες ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων.

Βάσει ερευνών στα αρχεία της εταιρίας έχουν συλληφθεί πάνω από 1.000 άτομα σε όλο τον κόσμο που πλήρωναν προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα εν λόγω web sites. Μεταξύ αυτών είναι ένας δάσκαλος, ένας αστυνομικός, ένας ιερέας και ο διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος νοσοκομείου της Νέας Υόρκης. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα επικεντρωθούν κυρίως σε άτομα που έχουν καθημερινή επαφή με παιδιά.

Οι δύο Λευκορώσοι συνελήφθησαν στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2003, εκδόθηκαν στην Αμερική στις 5 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και την επόμενη μέρα ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη. Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί στο Νιου Τζέρσεϊ την 1η Μαρτίου.

Σχόλια