Έκδοση του επικεφαλής της Unibet στη Γαλλία

0

Δικαστήριο στην Ολλανδία πρόκειται να εξετάσει αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στοιχημάτων στο ίντερνετ, Unibet Group PLC.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής της διαδικτυακής εταιρείας στοιχημάτων ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να φέρουν αντίρρηση στην έκδοση του πελάτη τους από την Ολλανδία στη Γαλλία, όπου κατηγορείται για παραβίαση της γαλλικής νομοθεσίας για τα στοιχήματα.

«Απλά θέλουμε να τελειώσει αυτό το τσίρκο όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Βέλγος δικηγόρος, Έουτ Κέουλερς.

Ο Σουηδός διευθύνων σύμβουλος της Unibet, Πέτερ Νιλάντερ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση για τη Βρετανία. Γάλλος δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Νιλάντερ τον Ιούνιο.

Προηγήθηκε νομική διαδικασία εις βάρος του Σουηδού, η οποία κινήθηκε από την κρατική εταιρεία λαχνών με μονοπωλιακή θέση, Francaise des Jeux και από την κρατική εταιρεία με μονοπωλιακή θέση στον ιππόδρομο, PMU. Οι δύο κρατικές εταιρείες κατήγγειλαν ότι η Unibet έχει παραβιάσει νόμους της Γαλλίας, οι οποίοι χρονολογούνται από το 1836 και το 1891.

Η σύλληψη συμπίπτει με την προσπάθεια της Γαλλίας να διαπραγματευτεί χαλάρωση του κρατικού μονοπωλίου του τζόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι FDJ και PMU, οι οποίες θέλουν να προστατεύσουν το μονοπωλιακό τους καθεστώς, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες εις βάρος διαφόρων ιστοσελίδων στοιχημάτων στο διαδίκτυο.

Σχόλια