Έκκληση Βρετανών βουλευτών κατά της φυλάκισης του Γκάρι ΜακΚίνον στις ΗΠΑ

0

Βρετανοί βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι ο Βρετανός χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον θα εκτίσει την όποια ποινή του επιβληθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βρετανίας.

Ο Γκάρι ΜακΚίνον αναμένεται να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούμενος για παράνομη πρόσβαση σε αμερικανικά στρατιωτικά δίκτυα υπολογιστών από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2002.

Ο Βρετανός χάκερ εισέβαλε σε δίκτυα που ανήκουν στη NASA, τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που δικαστεί και καταδικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ΜακΚίνον θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης πολλών δεκαετιών και πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γκάρι ΜακΚίνον προσέφυγε στη Βουλή των Λόρδων και έχασε τη δικαστική μάχη έξι ετών για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός χάκερ τώρα αναμένει την τελική απόφαση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζάκι Σμιθ.

Είκοσι Βρετανοί βουλευτές υπέγραψαν την έκκληση για να εκτίσει ο χάκερ την όποια ποινή του επιβληθεί σε βρετανικές φυλακές.

Οι βουλευτές ζητούν από την υπουργό Εσωτερικών να καθυστερήσει τη διαδικασία έκδοσης μέχρις ότου να λάβει εγγυήσεις από τις αμερικανικές αρχές για τη φυλάκιση του χάκερ στη Βρετανία.

Ο Γκάρι ΜακΚίνον διαγνώσθηκε πρόσφατα ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια νευρολογική διαταραχή και τα πρόσωπα με το σύνδρομο αυτό παρουσιάζουν αξιοσημείωτο έλλειμμα στις κοινωνικές δεξιότητες, δυσκολεύονται όταν συμβαίνουν αλλαγές στο περιβάλλον και προτιμούν την μονοτονία.