Έκκληση για αναθεώρηση των νομοθετικών μέτρων για τα τυχερά παιχνίδια μέσω ίντερνετ

0

Η κυβέρνηση Μπους θα έπρεπε να αναζητεί νομοθετικά μέτρα για να ανακαλέσει την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών μέσω ίντερνετ αντί να πληρώνει αποζημιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους εμπορικούς εταίρους, επεσήμαναν δύο πρόεδροι επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων και έξι γερουσιαστές άσκησαν κριτική στην ηγεσία Μπους με επιστολή προς την εκπρόσωπος εμπορικών υποθέσεων των ΗΠΑ, Σούζαν Σουάμπ.
«Η υπηρεσία σας επέλεξε να μην συμβουλευτεί το κογκρέσο αλλά να πάρει ένα δραστικό μέτρο το οποίο ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στο σύνολο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι γερουσιαστές.
Στις αρχές του έτους οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο ποτέ να επιτρέψουν σε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας του 1994 στο Γύρο της Ουρουγουάης.
Ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων άνοιξε εξαιτίας της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να εξαιρέσει αναδρομικά τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο από τις δεσμεύσεις της απέναντι στη Γενική Συμφωνία για το Εμπόριο Υπηρεσιών (GATS).
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κόστα Ρίκα, το Μακάο, τον Καναδά και την Αυστραλία για το τελικό πακέτο αποζημιώσεων και οι εμπορικοί εταίροι έχουν θέση ως καταληκτική ημερομηνία τα μέσα Δεκεμβρίου.
Μέρος της αποζημίωσης είναι να ανοίξουν οι ΗΠΑ την αγορά τους σε περισσότερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών του εξωτερικού, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Σχόλια