Έκκληση για απομάκρυνση του Grand Theft Auto από την αγορά

0

Ο διανομέας του δημοφιλούς παιχνιδιού βίντεο “Grand Theft Auto” στην Ταϊλάνδη σταμάτησε τις πωλήσεις στη χώρα μετά την ομολογία ενός εφήβου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκλεψε και δολοφόνησε έναν ταξιτζή ενώ προσπαθούσε να αναπαραστήσει στην πραγματικότητα μία από τις σκηνές του αμφιλεγόμενου παιχνιδιού.

“Έχουμε ήδη στείλει επιστολές σε εμπορικά καταστήματα και αποθήκες και τους ζητούμε να απομακρύνουν από τα ράφια τους το εν λόγω παιχνίδι. Υποσχόμαστε επίσης να το αντικαταστήσουμε με άλλα παιχνίδια”, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας New Era Interactive Media και πρόσθεσε ότι έχουν επίσης απευθύνει την ίδια έκκληση στα ίντερνετ καφέ της χώρας.

Ο 18χρονος μαθητής κρατείται από τις αρχές της Ταϊλάνδης και αναμένει την διεξαγωγή της δίκης του. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του 54χρονου ταξιτζή θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεαρός κατά την ομολογία του δεν παρουσίασε σημάδια διαταραγμένης προσωπικότητας και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας είπε ότι ήθελε να δει “εάν είναι το ίδιο εύκολο στην πραγματικότητα όπως είναι στο παιχνίδι να κλέψει κανείς ένα ταξί”.

Σχόλια