Έκκληση για μετάδοση μέσω ίντερνετ δίκης στις ΗΠΑ

0

Δεκατέσσερις ειδησεογραφικοί οργανισμοί, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και ο εκδοτικός όμιλος New York Times, απηύθυναν έκκληση σε εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών και ζητούν να επιτραπεί η ζωντανή μετάδοση μέσω του διαδικτύου των επιχειρημάτων στην αγωγή που έχει καταθέσει η αμερικανική δισκογραφική βιομηχανία εις βάρος ενός φοιτητή του πανεπιστημίου της Βοστόνης για παράνομο κατέβασμα μουσικών αρχείων από το ίντερνετ.
Το σημείωμα που κατέθεσαν οι 14 ειδησεογραφικοί οργανισμοί στο εφετείο αναφέρει ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον στη ζωντανή κάλυψη των επιχειρημάτων της εν λόγω υπόθεσης.
Η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών (RIAA) διαφωνεί με την μετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας μέσω του διαδικτύου.
Το αίτημα αρχικώς κατατέθηκε από τον Τσαρλς Νέσιν, καθηγητή της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο φοιτητή, Τζόελ Τένεμπαουμ.
Ο Τενεμπάουμ κατηγορείται για παράνομο κατέβασμα από το ίντερνετ τουλάχιστον επτά τραγουδιών και για ανταλλαγή 816 μουσικών αρχείων μέσω του δικτύου ανταλλαγής αρχείων, Kazaa το 2004.
Εάν αποδειχθεί ότι υπήρχε πρόθεση στην μουσική πειρατεία του Τενενμπάουμ, τότε ο Αμερικανός φοιτητής θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σχόλια