Έκκληση για συμμετοχή των χρηστών στον εντοπισμό παράνομων ιστοσελίδων

0

Το Ίδρυμα Επίβλεψης του Διαδικτύου (IWF) απευθύνει έκκληση προς τους χρήστες του ίντερνετ για μεγαλύτερη συμμετοχή στον εντοπισμό παράνομου και πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η νέα εκστρατεία του IWF ξεκίνησε με αφορμή την έρευνα που κατέδειξε ότι ένα ποσοστό 77% των χρηστών εντοπίζει καθημερινά στο διαδίκτυο παράνομο περιεχόμενο αλλά δε γνωρίζει πού και σε ποιους να απευθυνθεί για να το καταγγείλει.

Με ηλεκτρονικά μηνύματα, ενημερωτικά φυλλάδια και διαφημίσεις το Ίδρυμα Επίβλεψης του Διαδικτύου προσπαθεί να πληροφορήσει το κοινό.

Η εκπρόσωπος του IWF, Σάρα Ρόμπερτσον δήλωσε ότι το 2007 ο οργανισμός έλαβε και χειρίστηκε 34.781 καταγγελίες από χρήστες του διαδικτύου.

Πολλές από τις ιστοσελίδες με παράνομο υλικό, όπως φωτογραφίες κακοποιημένων παιδιών, ανήκουν σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που χρεώνουν τους χρήστες για την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους.

“Ο κόσμος λαμβάνει καθημερινά ανεπιθύμητα μηνύματα (spam) και δεν έχει ιδέα πού θα βρεθεί εάν τυχόν ανοίξει και διαβάσει αυτά τα μηνύματα. Το μήνυμα είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφέρει αυτού του είδους το διαδικτυακό περιεχόμενο σε εμάς”, τόνισε η Σάρα Ρόμπερτσον.

Σχόλια