Έκκληση του Ebay προς την Κομισιόν

0

Ο διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών Ebay απηύθυνε έκκληση στην επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού να διενεργήσει έρευνα εις βάρος των εταιρειών που εμποδίζουν σε πωλητές και εμπόρους να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ιστοσελίδα του Ebay ή σε άλλες παρόμοιες εμπορικές πλατφόρμες.

Ο Τοντ Κοέν δήλωσε ότι εξέφρασε τις ανησυχίες της εταιρείας του στην Ολλανδή επίτροπο Ανταγωνισμού, Νέλι Κρους για τις ενέργειες διανομέων καλλυντικών στη Γαλλία, αθλητικών ειδών στην Ισπανία, σχολικών ειδών στη Γερμανία και παιδικών ειδών στη Βρετανία.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν διάφορες συμφωνίες διανομής προϊόντων, οι οποίες εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και εμποδίζουν τους πωλητές στην ΕΕ να προσφέρουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο. Εκμεταλλεύονται και ελέγχουν την αγορά παραβιάζοντας τους κανόνες της ΕΕ”, υποστήριξε ο σύμβουλος του Ebay, Τοντ Κοέν.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών έχει εμπλακεί σε αντιδικίες για την πολιτική διανομής με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, όπως η εταιρεία εμπορίας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany στις ΗΠΑ και η Louis Vuitton στη Γαλλία.

Η επίτροπος αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού δήλωσε ότι η γενική της διεύθυνση εξετάζει σοβαρό το ενδεχόμενο να κινήσει έρευνα για τυχόν παράνομες πρακτικές που αποτρέπουν τις πωλήσεις μέσω του διαδικτύου.

Σχόλια