Ο τομέας του επιχειρηματικού δικαίου του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου δημοσίευσε την Τετάρτη μια σημαντική έκθεση σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.
Το έγγραφο των 353 σελίδων με τίτλο “Ψηφιακά και ψηφιοποιημένα περιουσιακά στοιχεία: Ομοσπονδιακά και κρατικά δικαιοδοτικά ζητήματα” παρέχει ορισμούς σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα, τα εγχώρια ρυθμιστικά ζητήματα καθώς και μία αναλυτική χαρτογράφηση του τρόπου αντιμετώπισης των συγκεκριμένων τεχνολογικών προκλήσεων, παγκοσμίως.
“Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ζητήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι αγορές και οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, καθώς πρόκειται για τεχνολογίες που τα ισχύοντα νομοθετικά πλαίσια δεν είχαν προβλέψει όταν τέθηκαν σε ισχύ”, λέει ο Charley Mills, πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας Ψηφιοποιημένων Προϊόντων και Διαδικασιών. Προσθέτοντας “ότι θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια έρευνα για να δούμε πού ακριβώς τοποθετείται ο νόμος”.
Ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, όταν δημιουργείται, μπορεί να λάβει τη μορφή μιας επένδυσης σε ασφάλεια, ενώ με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο περιουσιακό στοιχείο αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με ένα παράγωγο, καθιστώντας τον έλεγχο του νόμου αρκετά δύσκολο. Αυτό οδήγησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Εμπορίας Μελλοντικών Εμπορικών συναλλαγών επί εμπορευμάτων, να καταλήξουν σε επικάλυψη δικαιοδοσιών και παρεμπίπτουσας αφερεγγυότητας, εξηγεί η Kathryn Tekla, πρόεδρος του IDPPS και συνεργάτης της Foley & Lardner, στο Σικάγο.
Η έκθεση συντάχθηκε από 34 εθελοντές συγγραφείς και προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί πρόθεση επικαιροποίησης του εγγράφου.