Εκτός δικτύου η Google στην Κίνα

0

Η πλειονότητα των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα αδυνατεί να συνδεθεί με τις υπηρεσίες της μηχανής αναζήτησης Google ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατηγορεί εκ νέου την αμερικανική εταιρεία για διάδοση πορνογραφικού και άλλου «ακατάλληλου» περιεχομένου.

Το «μπλακάουτ» της Google ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ χθες εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση εμποδίζει εσκεμμένα την πρόσβαση, βάσει της πάγιας πολιτικής του Πεκίνου για λογοκρισία του ακατάλληλου περιεχόμενου.

Ο εκπρόσωπος πάντως απαίτησε την «άμεση απομάκρυνση» του ακατάλληλου υλικού.

«Διαπιστώσαμε ότι η αγγλική έκδοση του Google.com διαδίδει πορνογραφικό, άσεμνο και χυδαίο περιεχόμενο, πρακτική που αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κινεζικών νόμων και κανονισμών», δήλωσε ο Κιν Γκανγκ.

Εν τω μεταξύ εκτός από την Google, η Yahoo και η Microsoft, έχουν κατηγορηθεί από οργανώσεις και δυτικές κυβερνήσεις ότι συνεργάζονται με το κινεζικό καθεστώς για τη λογοκρισία του διαδικτύου.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι είναι υποχρεωμένες να σέβονται τις νομοθεσίες όλων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Σχόλια