Εκτός Ευρώπης η νέα εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών του Facebook

0

Η νέα εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών του Facebook, με την επωνυμία Moments, δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, λόγω ανησυχιών της ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων, σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, η οποία χρησιμοποιείται από την εφαρμογή.

Μέσω της εφαρμογής, η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, οι φωτογραφίες κινητού τηλεφώνου οργανώνονται σε ομάδες, με βάση την ημερομηνία που τραβήχτηκαν, ενώ με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου προσδιορίζονται οι φίλοι του χρήστη, στους οποίους μπορούν να διαβιβαστούν στη συνέχεια οι φωτογραφίες.

Ωστόσο, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης επιλογή, μέσω ενός μηχανισμού opt-in, για το αν επιθυμούν την εγκατάσταση της εν λόγω εφαρμογής.

Η ανάπτυξη όμως της εν λόγω διαδικασίας δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του Facebook. «Δεν διαθέτουμε μηχανισμό opt-in, οπότε η εφαρμογή Moments θα παραμείνει απενεργοποιημένη, μέχρι να τον αναπτύξουμε», δήλωσε σχετικά ο Richard Allen, επικεφαλής της πολιτικής του Facebook στην Ευρώπη.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων του Facebook, για την αναγνώριση των προσώπων τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες, παρουσιάστηκε αρχικά το 2010, όμως αποσύρθηκε από την Ευρώπη δύο χρόνια αργότερα, μετά από ενστάσεις της ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων, σχετικά με ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας.