Εκτός Facebook επτά ομάδες νεοναζί της Ιταλίας

0

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook ανακοίνωσε ότι διέγραψε ιστοσελίδες ομάδων νεοναζί της Ιταλίας μετά την έντονη κριτική που άσκησαν ευρωβουλευτές, οι οποίοι κατηγόρησαν το Facebook ότι χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για ρατσιστική προπαγάνδα.
Στο Facebook υπήρχαν επτά σελίδες με ρατσιστικό περιεχόμενο, οι οποίες προάγουν τη βία κατά της μειονότητας των Ρομά, το ρατσισμό και το φασισμό.
“Η παρουσία αυτών των ομάδων στο διαδίκτυο είναι απεχθής”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Το Facebook ανακοίνωσε ότι διέγραψε τις εν λόγω ιστοσελίδες επειδή παραβιάζουν τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
«Το Facebook υποστηρίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία και οι ομάδες είναι ειδικά φόρουμ όπου μπορούν οι χρήστες να συζητήσουν μια σειρά από θέματα. Ωστόσο το Facebook θα διαγράφει οποιοδήποτε ομάδα προάγει τη βία» δήλωσε η εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται η διαγραφή ιστοσελίδων που σχετίζονται με νεοναζί.

Το 2000 γαλλικό δικαστήριο διέταξε τη Yahoo να εμποδίσει τις πωλήσεις ναζιστικών αντικειμένων μέσω της ιστοσελίδας. Το eBay αναγκάστηκε, επίσης, να αλλάξει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και να απαγορεύσει την πώληση από τους ναζί αντικειμένων που προάγουν τη βία.