Εκτός MySpace 90.000 χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας

0

Διεγράφησαν 90.000 χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, μετά από σχετική συμφωνία που σύναψε το 2008 η εταιρεία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την παροχή καλύτερης προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ο αριθμός, τον οποίο το MySpace παρείχε στον υπουργό Δικαιοσύνης της πολιτείας Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ήταν υπερδιπλάσιος αυτού που προέβλεπε η ίδια η υπηρεσία όταν άρχισε την εκστρατεία για την καταπολέμηση των διαδικτυακών απειλών για τα ανήλικα παιδιά.

“”Αυτή η αποκάλυψη –που προέκυψε από την κλήτευσή μας– αποτελεί καίρια απόδειξη ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο βρίθουν ανθρώπων που έχουν εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά””, ανέφερε ο Μπλούμενταλ σε ανακοινωθέν του.

Οι άνθρωποι αυτοί εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ψευδώνυμά τους στο διαδίκτυο, δεδομένα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στις αρχές.

Ωστόσο ο Μπλούμενταλ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη χιλιάδες καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα σε τέτοια δίκτυα, χρησιμοποιώντας άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψευδώνυμα.

Σχόλια