Εκτός Yahoo ο Μαραντόνα με δικαστική εντολή

0

Με προσωρινή δικαστική εντολή η μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο Yahoo! Argentina μπλοκάρει όλες τις αναζητήσεις γύρω από τον πιο διάσημο ποδοσφαιριστή της χώρας και νυν προπονητή του εθνικού συγκροτήματος: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της πρωτοβουλίας OpenNet Initiative (Πρωτοβουλία Ανοικτού Δικτύου) τα τελευταία δύο χρόνια οι δικαστές της Αργεντινής έχουν εκδώσει περισσότερες από 100 περιοριστικές εντολές εις βάρος ιστοσελίδων για να προστατεύσουν από κακόβουλες αναφορές και περιεχόμενο τα δημόσια πρόσωπα της χώρας.

Το αποκορύφωνα αυτής της εν εξελίξει διαδικτυακής λογοκρισίας σημειώθηκε το Σεπτέμβριο όταν οι εταιρείες Google, Yahoo αλλά και άλλες μηχανές αναζήτησης κλήθηκαν να αφαιρέσουν από τις ιστοσελίδες κάθε περιεχόμενο που αναφερόταν στην αντιδικία του Μαραντόνα με τη δικαστή Μαρία Σερβίνι ντε Κουμπρία.

Πάντως η μηχανή αναζήτησης του Google δίνει ακόμα αποτελέσματα για τον Μαραντόνα: “Εάν έρθει κάποιος δικαστής και μας ζητήσει να μπλοκάρουμε συγκεκριμένες σελίδες θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να μπλοκάρουμε όλες τις αναφορές στον Μαραντόνα”, τόνισε ο επικεφαλής του Google, Αργεντινής.