Ελβετία: Διαρροή απόρρητων τραπεζικών πληροφοριών από χάκερ

0

Ομάδα χάκερ, με την ονομασία Rex Mundi, διέρρευσε στοιχεία αναγνώρισης περίπου 30.000 πελατών μικρής ελβετικής τράπεζας, μετά την άρνηση της Τράπεζας της Γενεύης να ικανοποιήσει το αίτημα πληρωμής λύτρων, για την εξακολούθηση της προστασίας των απόρρητων πληροφοριών των πελατών της. Οι χάκερ ζητούσαν 10.000 ευρώ ως λύτρα.

Ειδικότερα, οι χάκερ ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους τα ονόματα μαζί με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς λογαριασμού 30.000 πελατών, καθώς και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία με την τράπεζα. Η Τράπεζα της Γενεύης επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα της ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν υποκλαπεί, αλλά δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν θέτουν σε οικονομικό κίνδυνο τους πελάτες ή την τράπεζα. Επιπλέον, δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με τις Αρχές για τη διαρροή και δεσμεύτηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη πρακτική του αιτήματος λύτρων για την μη αποκάλυψη υποκλαπέντων πληροφοριών εξελίσσεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ‘’βιομηχανία’’ εκβιασμών, που απειλεί κυρίως επιχειρήσεις με σκοπό την αποκομιδή περιουσιακού οφέλους.
 

Σχόλια