Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αμερικανός που διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο

0

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αμερικανός Edward J. Burke, στον προσωπικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν 141φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και δύο βίντεο.

Ο σαρανταεπτάχρονος αμερικανός που συνελήφθη όταν η εταιρία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου επιβεβαίωσε στις αστυνομικές αρχές ότι διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Burke ποινή κατ’ οίκον περιορισμού, με την αιτιολογία ότι ο Burke συμμετείχε σε θεραπεία τον τελευταίο ένα χρόνο και ότι ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος υποτροπής του είναι πλέον μειωμένος.

Ο Burke ευνοήθηκε από τη νομοθεσία της Πολιτείας του Κονέκτικαντ που δεν προβλέπει υποχρεωτικά την επιβολή ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα της κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο ομοσπονδιακό νόμο του 2006 που θα εφαρμοζόταν, αν η υπόθεση του εκδικαζόταν σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ο οποίος προβλέπει υποχρεωτικά την επιβολή ποινής φυλάκισης.

Σχόλια