ΕΜΙ κατά αμερικανικής ιστοσελίδας με τραγούδια των Beatles

0

Τραγούδια των Beatles διατίθενται παρανόμως για «κατέβασμα» στον υπολογιστή οποιουδήποτε επισκέπτη της ιστοσελίδας Bluebeat.com, όπως ισχυρίζεται η δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ, η οποία και προσέφυγε στην αμερικανική Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή σε βάρος του δικτυακού τόπου.
Τα τραγούδια πωλούνται προς 25 cents το καθένα και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν εκ νέου επεξεργασμένες (remastered) εκτελέσεις. Η επίμαχη ιστοσελίδα διαθέτει τραγούδια και άλλων γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως ο Ρόμπι Γουίλιαμς και οι Rolling Stones, σε τιμές πολύ μικρότερες από αυτές άλλων ιστοσελίδων που πωλούν μουσικά κομμάτια. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα να ακούσει ο επισκέπτης τραγούδια όσο είναι συνδεδεμένος σε αυτή.
Σημειώνεται ότι η ΕΜΙ έχει συνάψει συμφωνία με την Apple Corps και θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου 30.000 φορητές συσκευές τύπου USB που θα περιέχουν και τα 14 επανεπεξεργασμένα άλμπουμ των θρυλικών «Σκαθαριών», καθώς και σχετικά ντοκιμαντέρ και άλλο υλικό.

Σχόλια