Εν αναμονή της ψηφοφορίας για τη συγχώνευση Micron Technology – Lexar Media

0

Οι μέτοχοι των δύο εταιριών τσίπ μνήμης Micron Technology και Lexar Media θα αποφασίσουν με επικείμενη ψηφοφορία τους για την συγχώνευση των δυο εταιριών.

Η πρόταση συγχώνευσης έχει ήδη στιγματιστεί από έντονες αντιδράσεις και μια απόφαση Δικαστηρίου που έχει αναβάλλει την ψηφοφορία.

Η Micron Technology πρότεινε την εξαγορά της Lexar Media, προσφέροντας περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια., ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, η Micron θα αναδειχτεί σε μια νέα υπερδύναμη στην αγορά των τσιπ μνήμης NAND που κυριαρχούν οι Toshiba και Samsung Electronics , αφού η Lexar έχει στην ιδιοκτησία της σημαντικούς τίτλους ευρεσιτεχνίας που αφορούν την τεχνολογία τσιπ μνήμης.

Την περασμένη χρονιά η Lexar δικαιώθηκε σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας κατά της Toshiba, υποχρεώνοντας την να της καταβάλλει αποζημίωση ύψους 465 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Micron Technology και Lexar Media, έχουν ήδη δημιουργήσει την κοινοπραξία IM Flash Technologies με σκοπό να διεκδικήσουν μεγαλύτερη μερίδα στην αγορά των τσίπ μνήμης φλας NAND.