Εναντίον ειδικής νομοθεσίας για τα “trolls” του Twitter τάσσεται η βρετανική αστυνομία

0

Μιλώντας εκ μέρους της Ένωσης σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Radio 4, ο αστυνομικός διοικητής Stuart Hyde επεσήμανε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές νομοθετικές διατάξεις που καλύπτουν τέτοιες πράξεις, για παράδειγμα οι νόμοι “Malicious Communications Acts” των 1998 και 2003. «Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, έναν νέο τρόπο επικοινωνίας.

Έχει αναπτυχθεί τρομερά. Δεν υπάρχει ξεχωριστή νομοθεσία, γι’ αυτό η αστυνομία στηρίζεται σε νομοθεσία που δεν προοριζόταν ειδικά για αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές λειτουργεί εξίσου καλά», σχολίασε ο Hyde αναφερόμενος στην διαχείριση παραπόνων πολιτών για “trolling” στο Twitter. Συνέχισε δε, εξηγώντας πως η βρετανική αστυνομία προσεγγίζει τέτοιες καταγγελίες με γνώμονα την λογική και κοιτάζει την συνολική εικόνα της δραστηριότητας του “troller”, προκειμένου να αποφασίσει αν θα επέμβει.

Παρόμοια στάση κράτησε και η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων της Βρετανίας (Police Federation), ο εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε σχετικά, ότι η αστυνομία είναι ήδη επιβαρημένη, ώστε αν υποχρεούνταν να ερευνά κάθε καταγγελία για αναρτήσεις στο Twitter, θα πιεζόταν υπερβολικά πολύ.

Σχόλια