Εναντίον του CISPA τάσσεται η εταιρεία Mozilla

0

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρεία του τεχνολογικού τομέα που δηλώνει δημοσίως την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Παρότι θέλουμε το διαδίκτυο να γίνει ασφαλέστερο, το νομοσχέδιο CISPA περιέχει ρυθμίσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το πεδίο της διαδικτυακής ασφάλειας. Με το νομοσχέδιο παραβιάζεται το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, η διαδικτυακή ασφάλεια στηρίζεται σε αόριστες νομικές έννοιες και το περιθώριο αξιοποίησης των πληροφοριών από εταιρείες και κυβέρνηση είναι τόσο ευρύ που μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί», ανέφερε το δελτίο τύπου από τη Mozilla.

Το νομοσχέδιο έλαβε πριν λίγες μέρες έγκριση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων. Μαζί με το βασικό κείμενο ψηφίστηκαν και τροπολογίες που κατατέθηκαν λίγο πριν την ψηφοφορία, με τις οποίες διευρύνεται σημαντικά το είδος των πληροφοριών που θα μπορούν να διαμοιράζονται εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία επιτρέπεται η συλλογή πληροφοριών που αφορούν όχι μόνο επιθέσεις χάκερ με τη στενή έννοια, αλλά και εγκληματικές πράξεις μέσω διαδικτύου, όπως η εκμετάλλευση ανηλίκων ή η παρότρυνση άλλων ατόμων σε θάνατο ή σοβαρές σωματικές βλάβες.