Ενδεχόμενη αναβολή της κυκλοφορίας του iPhone 5 λόγω καταγγελίας της HTC

0

Αναβολή της κυκλοφορίας του iPhone 5 και του τρίτου μοντέλου του iPad στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να προκαλέσει η καταγγελία της εταιρείας HTC, η οποία ισχυρίζεται ότι η Apple έχει παραβιάσει δύο από τις ευρεσιτεχνίες που η ίδια έχει κατοχυρώσει στις ΗΠΑ για τα κινητά 4ης γενιάς (4G) και την τεχνολογία LTE.

Η HTC έχει ήδη απευθυνθεί στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου καταθέτοντας έγγραφη καταγγελία (PDF) και η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή έλεγχο από τον δικαστή Thomas Pender καθώς αίτημα της HTC είναι η έκδοση εντολής απαγόρευσης προς την Apple, γεγονός που θα θέσει φραγμό στην εισαγωγή του νέου iPhone στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα της Apple εισάγονται στις ΗΠΑ, αφού χώρα κατασκευής τους είναι η Κίνα. Ο Pender προειδοποίησε ότι δε σκοπεύει να ανακαλέσει την κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της HTC, όπως έχει ζητήσει η Apple, καθώς για να προχωρήσει σ’ένα τέτοιο βήμα χρειάζεται η αμερικανική εταιρεία να προσκομίσει σαφείς και άκρως πειστικές αποδείξεις.

Τέλος, αν η HTC δικαιωθεί τελικά, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτή την απόφαση ως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κολοσσών για θέματα που αφορούν ζητήματα ευρεσιτεχνίας καθώς η Apple κατηγορείται για οκτώ παρόμοιες παραβιάσεις και η τεχνολογική «μάχη» μαίνεται ήδη από τον Μάρτιο του 2010.

Σχόλια