Ενδιαφέρουσα αποκάλυψη στο πλαίσιο των ερευνών της FTC για Intel-AMD

0

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στους κύκλους των ειδικών σε θέματα τεχνολογίας το έγγραφο που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή στον δικτυακό τόπο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) και φωτίζει μία από τις πτυχές του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών κατασκευής επεξεργαστών.
Το επίμαχο αρχείο .pdf φέρει την υπογραφή του πρώην αντιπροέδρου της AMD, Χένρι Ρίτσαρντ και με αυτό το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας παραδέχεται, εν έτει 2004, ότι δεν θα αγόραζε ποτέ επεξεργαστή της φίρμας. «Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, θεωρώ δύσκολο να προτιμήσει κανείς έναν επεξεργαστή της AMD. Προσωπικά ποτέ δεν θα επέλεγα έναν επεξεργαστή της AMD για το PC αν δεν εργαζόμουν εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η FTC συνεχίζει να ερευνά τις εκατέρωθεν καταγγελίες που είχαν διατυπώσει παλαιότερα Intel και AMD, παρότι οι δύο κατασκευάστριες επεξεργαστών φαίνεται να έχουν κηρύξει τη λήξη της πολυετούς σύγκρουσής τους στις δικαστικές αίθουσες.
Εκπρόσωπος της Intel υποστήριξε μιλώντας στον δικτυακό τόπο Cnet ότι υπήρχαν πολλά αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των έξι ετών που μεσολάβησαν από τη δήλωση του κ. Ρίτσαρντ η AMD έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά.

Σχόλια