Εννέα αγωγές κατά του οίκου δημοπρασιών eBay

0

Η Ένωση Κατασκευαστών Λογισμικών Προγραμμάτων (SIIA) κατέθεσε εννέα αγωγές κατά του δικτυακού οίκου δημοπρασιών eBay με την κατηγορία της διάθεσης προς πώληση πειρατικών λογισμικών προγραμμάτων.

Εκπρόσωπος της SIIA χαρακτήρισε «απαραίτητη» την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του eBay, διότι η εν λόγω εταιρεία «δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας για την πάταξη της πειρατείας».

Η SIIA ζήτησε από την eBay να σταματήσει την υπηρεσία «αγοράστε τώρα» και τις δημοπρασίες μιας ημέρας. «Οι πωλητές παράνομων προγραμμάτων προσπαθούν να διαθέσουν το προϊόν τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε ο εκπρόσωπος της SIIA και διευκρίνισε ότι ο οίκος ηλεκτρονικών δημοπρασιών δε συμμορφώθηκε στα αιτήματά τους.

Η εκστρατεία της SIIA κατά των πειρατικών λογισμικών στο διαδίκτυο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Οι περισσότερες αγωγές στρέφονται κατά των πωλητών μέσω eBay του προγράμματος Adobe Photoshop CS3 και κατά διαφόρων πακέτων της Symantec.

«Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε στην πραγματικότητα τους πωλητές πειρατικών λογισμικών και να προστατεύσουμε τους ανυποψίαστους αγοραστές και τους νόμιμους πωλητές λογισμικών προγραμμάτων», κατέληξε ο εκπρόσωπος της SIIA.

Σχόλια