Ενώπιον της δικαιοσύνης Αμερικανός για απειλητικά emails

0

Συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, επειδή έστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπαλλήλους της εταιρίας UTStarcom, η οποία ειδικεύεται στις τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες. Ταυτόχρονα δημοσίευε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο μηνύματα ανάλογου περιεχομένου με σκοπό να επηρεάσει την τιμή της μετοχής της εταιρίας.

Πρόκειται για τον 41 ετών Χένρι Βίγκμαν, ο οποίος άρχισε να απειλεί τους εργαζομένους της εταιρίας τον Αύγουστο του 2004. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Βόρειας Καλιφόρνια, δημοσίευε στην οικονομική ιστοσελίδα της Yahoo! παρόμοια μηνύματα, ώστε να ανεβάσει την τιμή της μετοχής της UTStarcom. Μέσω των μηνυμάτων του επιδίωκε τη δημοσίευση θετικών στοιχείων για την εταιρία από τους εργαζομένους της, ώστε να προσελκύσει επενδυτές.

Ο Βίγκμαν πρόκειται να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ενώ σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια και χρηματική ποινή 250.000 δολαρίων.

Σχόλια