Ενώπιον της δικαιοσύνης τέσσερα στελέχη της Google

0

Ξεκίνησε στο Μιλάνο η δίκη τεσσάρων διευθυντικών στελεχών της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, Google, τα οποία κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με αφορμή το ανέβασμα ενός βίντεο στην ιταλική ιστοσελίδα της Google.

Η υπόθεση αφορά ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, το οποίο ανέβηκε στην υπηρεσία Google Video το 2006 και απεικονίζει τέσσερις νεαρούς από το Τορίνο να παρενοχλούν και να περιπαίζουν με ένα παιδί με σύνδρομο Down.

Η Google απομάκρυνε το βίντεο από την ιστοσελίδα της αμέσως μετά την καταγγελία ένωσης για άτομα με σύνδρομο Down. Ωστόσο, η εισαγγελική αρχή υποστηρίζει ότι το βίντεο δε θα έπρεπε να είχε δημοσιευθεί καθόλου.

Τα τέσσερα στελέχη δεν εμπλέκονται άμεσα με τους χειρισμούς που έγιναν για τη δημοσίευση του βίντεο στην Ιταλία. Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Ντράμοντ, αντιπρόεδρο και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Τζορτζ Ρέγες, πρώην διευθυντικό στέλεχος οικονομικών υπηρεσιών και Πίτερ Φλάισερ, σύμβουλος για θέματα ιδιωτικής ζωής. Το τέταρτο στέλεχος εργαζόταν στην υπηρεσία Google Video στο Λονδίνο και αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ασκήθηκαν διώξεις σε στελέχη εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, τα οποία ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή για ενέργειες της εταιρείας τους.

Η Google θεωρεί ότι δεν θα καταδικαστεί για τις πράξεις τρίτων ενώ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η εταιρεία καταδικαστεί θα είναι μια απόφαση χωρίς προηγούμενο.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε για το θέμα η ένωση για άτομα με σύνδρομο Down, Vividown, καθώς και ο πατέρας του αγοριού.

Σχόλια