Ένοχο το eBay για πώληση πλαστών προϊόντων

0

Ο οίκος διαδικτυακών δημοπρασιών eBay κρίθηκε ένοχος για την πώληση πλαστών προϊόντων και καλείται να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ ως αποζημίωση στον όμιλο προϊόντων πολυτελείας Hermes.
Η γαλλική δικαιοσύνη έκρινε ότι το eBay είναι άμεσα υπεύθυνο για την πώληση μέσω της ιστοσελίδας του τριών τσαντών Hermes συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, εκ των οποίων οι δύο ήταν «μαϊμού».
Στη δίκη, ο δικηγόρος του ομίλου Hermes υποστήριξε ότι το eBay δε λειτουργεί απλά ως μια ιστοσελίδα που φιλοξενεί προϊόντα αλλά ότι έχει άμεση εμπλοκή στις εμπορικές συναλλαγές.
«Είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τις συναλλαγές μέσω της ιστοσελίδας τους καθώς διεκδικούν ποσοστό από αυτές», τόνισε ο δικηγόρος του οίκου Hermes.
Να σημειωθεί ότι άλλοι δύο γαλλικοί οίκοι μόδας, οι Louis Vuitton και Dior έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εις βάρος του eBay για πώληση πλαστών προϊόντων και διεκδικούν αποζημιώσεις 20 και 17 εκατομμυρίων αντιστοίχως.
Επίσης ο γαλλικός οίκος καλλυντικών LOreal έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ενάντια στο eBay κατηγορώντας το ότι δεν αποτρέπει την πώληση «μαϊμού» καλλυντικών.