Ένοχος ο κ. Modchips

0

Ο Νιλ Στάνλεϊ Χιγκς, ο οποίος έκανε συναλλαγές με το επώνυμο κ. Modchips (σε ελεύθερη απόδοση: ο κ. τροποποιημένο τσιπάκι), καταδικάστηκε για διακίνηση και πώληση παράνομης τεχνολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες ηλεκτρονικών παιχνιδιών να παίζουν με παράνομα αντιγραμμένα DVD και CD.
Ο Νιλ Στένλεϊ Χιγκς από το Μπρίστολ είναι μόλις ο δεύτερος άνθρωπος στη Βρετανία, ο οποίος κρίνεται ένοχος για αυτό το αδίκημα.
Ο Χιγκς ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2001 και εκτιμάται ότι μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη είχε συγκεντρώσει έσοδα ενός εκατομμυρίου λιρών.
Ο Χιγκς κρίθηκε ένοχος για 26 αδικήματα βάσει του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα και τις πατέντες, ο οποίος αναθεωρήθηκε το 1988 και τέθηκε σε ισχύ το 2003. Ο 39χρονος επίσης καταδικάστηκε για τρία αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφήμιση και την πώληση τροποποιημένων τσιπ.
Ο Χιγκς καταδικάστηκε για 11 κατηγορίες κατοχής εκτελεστικών προγραμμάτων για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της Microsoft και της Nintendo.
«Αυτή η υπόθεση δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο στην μάχη κατά της πειρατείας στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών», τόνισε ο Μάικλ Ρόλινσον, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης εκδοτών λογισμικών προγραμμάτων για ηλεκτρονικά παιχνίδια και πρόσθεσε, «στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, η αντιγραφή λογισμικών προγραμμάτων είναι αδίκημα και τιμωρείται».

Σχόλια