Έντονη κριτική για το Street View του Google στη Βρετανία

0

Στον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Πληροφοριών αναμένεται να παραπεμφθούν τα σχέδια της Google να λανσάρει στη βρετανική αγορά την ηλεκτρονική υπηρεσία χαρτογράφησης.
Το λογισμικό πρόγραμμα Street View, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πριν από ένα έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμπλουτίζει τους χάρτες της Maps και είναι προσβάσιμο μέσω του Google Earth και προσφέρει διαδραστικές φωτογραφίες και εικόνες από τους δρόμους των πόλεων.
Η βρετανική οργάνωση για την προστασία των ατομικών ελευθεριών, Privacy International, καταγγέλλει ότι η εν λόγω τεχνολογία παραβιάζει τους νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
«Εμείς είμαστε της άποψης ότι είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των πολιτών εάν είναι να χρησιμοποιηθούν τα πρόσωπά τους για εμπορικούς λόγους», επισημαίνει ο Σάιμον Ντέιβις της Privacy International.
Το λογισμικό πρόγραμμα Street View λειτουργεί ήδη σε 30 αστικά κέντρα των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η φωτογράφηση περιοχών στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Σχόλια