Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση της Κομισιόν για τη Microsoft

0

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν θα επιβάλει ή όχι μέτρα σε βάρος της Microsoft, η οποία οφείλει να συμμορφωθεί προς τις κυρώσεις που της είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο του 2004, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 497 εκατομμυρίων ευρώ στη Microsoft τον περασμένο χρόνο για αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως επίσης και την υποχρέωση να αφαιρέσει το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player από τα Windows, ώστε οι καταναλωτές να έχουν την επιλογή να αγοράσουν παρόμοια προγράμματα άλλων εταιριών. Επιπλέον, η Microsoft υποχρεώθηκε να αποκαλύψει ορισμένους κωδικούς λειτουργίας των Windows στους ανταγωνιστές της, ώστε το δικό τους λογισμικό να λειτουργεί ομαλά στο περιβάλλον του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν κρίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα ότι η αμερικανική εταιρία δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποχρεώσεις της, θα της επιβληθεί πρόστιμο που ανέρχεται στο 5% του ημερήσιου παγκόσμιου τζίρου της. Πάντως, το πρόστιμο αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκδίκαση της προσφυγής της εταιρίας κατά των παραπάνω κυρώσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σχόλια