Επαναλειτουργεί σε νέο πλαίσιο το MegaUpload

0

Ο ιδρυτής της MegaUpload, Kim Dotcom ανακοίνωσε μέσω Twitter την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας στις 20 Ιανουαρίου 2013, ένα χρόνο μετά τη διακοπή της, λόγω κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο ίδιος, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της νέας έκδοσης της ιστοσελίδας, ο Γερμανός ιδρυτής της αναφέρει ότι οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης σε περιεχόμενο που παραβιάζει τα δικαιώματά τους ενώ θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να διαγράψουν το υλικό που έχει «ανεβάσει» κάποιος, με την προϋπόθεση να μην εμπλέκονται οι διαχειριστές του MegaUpload με τις ενέργειες των χρηστών.

Οι τελευταίοι θα μπορούν να «ανεβάζουν», να αποθηκεύουν και να μοιράζονται κάθε είδους αρχεία, να τα κρυπτογραφούν και να παραχωρούν αποκλειστικά οι ίδιοι πρόσβαση σε αυτά χρησιμοποιώντας κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Σημειώνεται δε ότι το νέο MegaUpload δε θα έχει καμιά σχέση συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών και δε θα εμφανίζεται με αμερικανικό domain name προκειμένου να αποφευχθεί έτσι μια νέα «πτώση» του.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ο Dotcom βρίσκεται τώρα στη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται τον Μάρτιο του 2013 να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαστεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φαίνεται να έχει αποκομίσει κέρδη ύψους 175 εκ. δολαρίων από την δραστηριότητα της ιστοσελίδας.

Σχόλια