Επανάληψη δίκης ζητά η Samsung, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ενόρκου

0

Μαίνεται η δικαστική διαμάχη της Apple με τη Samsung, καθώς η τελευταία επιδιώκει την ακύρωση της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε το σύνολο των ισχυρισμών της νοτιοκορεάτικης εταιρείας και της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 1δισ. δολαρίων και ζητά τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρουσιάστηκαν φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους των ενόρκων. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Samsung, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε στοιχεία, τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας.

Με βάση τις κατηγορίες που εκφράζονται εκ μέρους της Samsung, ο εν λόγω ένορκος ονόματι Velvin Hogan βασίστηκε σε γνώσεις που ο ίδιος κατείχε πάνω σε θέματα ευρεσιτεχνιών προκειμένου να διαμορφώσει την τελική του κρίση αν και ρητά προβλέπεται στις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για το σώμα των ενόρκων ότι αυτοί οφείλουν να αποφασίζουν αποκλειστικά με βάση όσα στοιχεία και αποδείξεις έχουν προσκομιστεί ενώπιον τους.

Όπως υποστηρίζει σχετικά ο Brian Love, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Santa Clara, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αποφασιστεί επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας με μόνο λόγο την ανάρμοστη συμπεριφορά ενός ενόρκου.

Σχόλια