Επέστρεψε στην Apple o Στιβ Τζομπς

0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς παρουσίασε τα νέα iPod και την αναβάθμιση του iTunes μετά από απουσία ενός έτους με αναρρωτική άδεια εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Το κοινό χειροκρότησε όρθιο τον 54χρονο Τζομπς που υπεβλήθη επιτυχώς σε μεταμόσχευση ήπατος την άνοιξη. Αδυνατισμένος, με σιγανή και ταλαιπωρημένη φωνή δήλωσε ότι σώθηκε χάρη στο ήπαρ ενός νεαρού που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
«Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτή τη γενναιοδωρία» ανέφερε, καλώντας τους παριστάμενους να γίνουν δωρητές οργάνων.
Τελευταία φορά που ανέβηκε στην σκηνή ήταν τον Οκτώβριο του 2008.
Τα νέα iPod Nano διαθέτουν κάμερα, μικρόφωνο για ηχογραφήσεις και ηχείο. Επίσης, ενσωματώνουν μετρητή βάδισης, οθόνη 2,2 ιντσών και ραδιοφωνικό δέκτη. Η τιμή τους ξεκινά από τα 149 δολάρια και παράγονται σε πολλά χρώματα.
Η Apple επίσης ανακοίνωσε μειώσεις τιμών για τα υπάρχοντα iPod Touch και αυξήσεις χωρητικότητας -στις ίδιες τιμές- για τα μεγαλύτερα μοντέλα. Πρόσθεσε ακόμη χρωματιστά iPod shuffle και μία βασική -φθηνή- έκδοση του εν λόγω μοντέλου με 2 GB μνήμη.
Σε ό,τι αφορά το iTunes, στην έκδοση 9 δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια ελέγχου στο τι συγχρονίζεται στα iPod και iPhone, καθώς και ένα τρόπο οργάνωσης των εφαρμογών στα iPhone και iPod Touch.

Σχόλια