Επίθεση Κινέζων χάκερ στο δίκτυο της κυβέρνησης των ΗΠΑ

0

Σε δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της αμερικανικής κυβέρνησης με δεδομένα για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους απέκτησαν πρόσβαση Κινέζοι χάκερς τον Μάρτιο,

Οι κυβερνοεπιθέσεις επιβεβαιώθηκαν από αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε σε εφημερίδα ότι το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει “εντοπίσει κάποια απώλεια αναγνωρίσιμων προσωπικών στοιχείων”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφής ο βαθμός διείσδυσης των χάκερς στα σχετικά συστήματα, πριν τους εντοπίσουν και τους μπλοκάρουν από το δίκτυο οι ομοσπονδιακές αρχές.

Οι Κινέζοι, φαίνεται να είχαν στόχο τα συστήματα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Προσωπικού που περιείχαν τους φακέλους των υπαλλήλων που είχαν καταθέσει αίτηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία υψηλής διαβάθμισης, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Τα αρχεία που παραβιάστηκαν περιείχαν πληροφορίες όπως τις επαφές με το εξωτερικό των μελών του προσωπικού που είχαν καταθέσει τις εν λόγω αιτήσεις αλλά και πληροφορίες σχετικά με την προϋπηρεσία τους και άλλα προσωπικά δεδομένα.