Επίθεση στην ιστοσελίδα της MasterCard από οπαδούς του Wikileaks

0

Διακοπή λειτουργίας προκάλεσαν στην ιστοσελίδα της MasterCard χάκερς, σε μια ενέργεια που ερμηνεύεται ως αντίποινα στην πρόσφατη απόφαση της υπηρεσίας να σταματήσει να δέχεται δωρεές υπέρ του ιστοτόπου Wikileaks, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η MasterCard, προς το παρόν, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η λειτουργία της ιστοσελίδας της παρέμεινε προβληματική επί ώρες.
Οι υπεύθυνοι της επίθεσης αυτοαποκαλούνται Anonymous και είχαν απειλήσει με παρόμοιες ενέργειες από την αρχή της εβδομάδας, όταν αρκετές υπηρεσίες στο διαδίκτυο, όπως το PayPal ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την ιστοσελίδα Wikileaks. Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στον πρώτο παγκόσμιο κυβερνο-πόλεμο, όπως αποκαλούν το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων απορρήτων εγγράφων.
Την ίδια ώρα, η ισλανδική εταιρεία DataCell, που επέτρεπε στον ιστότοπο WikiLeaks να λαμβάνει δωρεές, ανακοίνωσε σήμερα ότι καταθέτει μήνυση κατά της εταιρείας πληρωμών μέσω τραπεζικών καρτών Visa, επειδή μπλόκαρε τα εντάλματα πληρωμής προς τον ιστότοπο.

Σχόλια