Επίθεση της ομάδας “Anonymous” σε 500 κινεζικές ιστοσελίδες

0

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν περίπου πεντακόσιες ιστοσελίδες στην Κίνα κατόπιν επίθεσης χάκερ, η οποία αποδίδεται στην ομάδα “Anonymous”. Οι ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο ανήκουν σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, εμπορικές ενώσεις και σε άλλους φορείς.

Όποιος επιχειρούσε να συνδεθεί σε μία από τις 500 ιστοσελίδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, διαπίστωνε ότι στην αρχική σελίδα εμφανιζόταν μαύρο φόντο με μήνυμα των χάκερ. Το αναρτηθέν μήνυμα αποτελούσε προτροπή των χάκερ προς τους πολίτες της Κίνας να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα “Anonymous” και να εξεγερθούν κατά των περιοριστικών μέτρων που τους επιβάλλει το κινεζικό  καθεστώς.

Στις ιστοσελίδες που δέχθηκαν επίθεση, οι χάκερ ανάρτησαν πέρα από το μήνυμα και υπερσυνδέσμους προς ιστοτόπους, όπου περιγράφεται πώς μπορεί κάποιος να παρακάμψει τα αυστηρά μέτρα λογοκρισίας που εφαρμόζουν οι κινεζικές αρχές στο διαδίκτυο.Κατά τη συνήθη τακτική της η ομάδα γνωστοποίησε την επίθεση μέσω λογαριασμού στο Twitter στο όνομα “AnonymousChina”, ενώ στοιχεία που υποκλάπηκαν από την διείσδυση στα ηλεκτρονικά συστήματα των ιστοσελίδων αναρτήθηκαν στο Pastebin (π.χ. ηλεκτρονικές διευθύνσεις κλπ.).

 

Σχόλια