Επίθεση Τούρκων χάκερ σε φλαμανδική ιστοσελίδα

0

Στόχος Τούρκων εθνικιστών χάκερ έπεσε η ιστοσελίδα της Φλαμανδικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Επιχειρήσεων. Η υπηρεσία ανέφερε αμέσως το συμβάν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου.
Η επίθεση των χάκερ συνέβη το βράδυ της Κυριακής και η ιστοσελίδα παρέμεινε για 24 και πλέον ώρες ανενεργή.
Ο δράστης ή οι δράστες άφησαν, επίσης, μήνυμα στην ιστοσελίδα, το οποίο προειδοποιεί ότι «το Βέλγιο θα πληρώσει επειδή επέτρεψε σε μέλη της αυτονομιστικής κουρδικής οργάνωσης PKK να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες». Η ομάδα των χάκερ με την ονομασία «Μπράιαν» δήλωσε ότι εκπροσωπεί όλους τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους.
Ωστόσο, είναι άγνωστο σε ποια πορεία αναφέρονται οι δράστες. Αν και πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα πορείες από μέλη κουρδικών οργανώσεων, το PKK ουδέποτε έχει λάβει άδεια για πορεία ή άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Βέλγιο.

Οι πρώτες έρευνες των αρμόδιων αρχών διαπίστωσαν ότι οι χάκερ δεν έσπασαν το πρόγραμμα μόνο της φλαμανδικής υπηρεσίας αλλά κατάφεραν να διεισδύσουν σε ολόκληρο το server από τον οποίο λειτουργούν διάφορες κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία Επιχειρήσεων διαβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες της ιστοσελίδας είναι προσιτές στο ευρύ κοινό και ως εκ τούτου δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για παραβίαση του απορρήτου.

Σχόλια