Επιβολή πρόστιμου 100,000 δολαρίων σε βάρος της Amp’d Mobile για τα τηλεφωνικά αρχεία

0

Η αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών πρότεινε την επιβολή πρόστιμου 100,000 δολαρίων σε βάρος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Ampd Mobile και δύο ακόμη εταιριών, για την ελλιπή προστασία των τηλεφωνικών αρχείων των πελατών τους από επίδοξους κλέφτες.

Η Επιτροπή Επικοινωνιών δείχνει αποφασισμένη να λάβει δραστικά μέτρα σε βάρος των εταιριών τηλεπικοινωνιών που δεν προστατεύουν επαρκώς τα απόρρητα τηλεφωνικά αρχεία των πελατών τους, προτείνοντας την επιβολή προστίμων σε βάρος πληθώρας εταιριών.

Η Ampd Mobile τον Φεβρουάριο απηύθυνε επιστολή στην Επιτροπή Επικοινωνιών με την οποία βεβαίωσε ότι προστατεύει μέσω εσωτερικών διαδικασιών τα τηλεφωνικά αρχεία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών έδωσε προθεσμία τριάντα ημερών στην Ampd Mobile προκειμένου να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύει τα επίμαχα τηλεφωνικά αρχεία, παρέχοντας σε αυτή την ευκαιρία να αποφύγει το πρόστιμο των 100,000 δολαρίων ή να διεκδικήσει κάποιο χαμηλότερο πρόστιμο.