Επιδίκαση αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου δολαρίων για δικαστικά έξοδα υπέρ της Google

0

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων υποχρεούται να πληρώσει η Oracle στην Google, ως αποζημίωση για δικαστικά έξοδα που προέκυψαν κατά την πρόσφατη δικαστική τους διαμάχη σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως αποφάνθηκε δικαστής του Αμερικάνικου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια.

Η δίκη ολοκληρώθηκε τον Μάιο, όπου το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Google δεν είχε παραβιάσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εν γένει πνευματικά δικαιώματα της Oracle κατά την εξέλιξη του Android, του λογισμικού της για κινητά τηλέφωνα.

Παρόλο που το δικαστήριο δεν παρέλειψε να διατάξει την καταβολή του μεριδίου του γίγαντα της αναζήτησης στις αμοιβές που καταβάλλονται στους διορισμένους από το δικαστήριο πραγματογνώμονες, παράλληλα δεν απέρριψε το αίτημα της Google για αποζημίωση για έξοδα που προέκυψαν αναφορικά με την εξεύρεση εγγράφων.

Σε περίπτωση νίκης της Oracle στην αγωγή της για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της από το λειτουργικό Android, θα μπορούσε να ζητήσει έως και ένα δισεκατομμύρια δολάρια. Η Oracle έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση.

Σχόλια