Επιδημία κακόβουλων προγραμμάτων

0

Σε πρωτοφανή επίπεδα έχει φτάσει ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων στο διαδίκτυο, όπως επισημαίνουν στελέχη εταιρειών λογισμικών προγραμμάτων προστασίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2007 ο αριθμός των διαφόρων εκδοχών κακόβουλων προγραμμάτων πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2006.

Η εταιρεία λογισμικών προστασίας Panda Software ανακοίνωσε ότι δέχεται περισσότερα από 3.000 δείγματα πρωτοεμφανιζόμενων κακόβουλων προγραμμάτων και ιών σε καθημερινή βάση.

Μια άλλη εταιρεία, η AV Test, ανέφερε ότι το 2007 εξέτασε 5,49 εκατομμύρια μοναδικά δείγματα κακόβουλων λογισμικών σε σχέση με τα 972.606 που εξέτασε το 2006.

Η AV Test χρησιμοποιεί τα δείγματα για να δοκιμάσει τα προγράμματα προστασίας και να διαπιστώσει ποια μπορούν να εντοπίσουν και να σταματήσουν τα κακόβουλα προγράμματα.

Η Panda Software κάνει λόγο για «επιδημία κακόβουλων προγραμμάτων».

Διπλασιασμό των εν λόγω προγραμμάτων διαπίστωσε, επίσης, η φιλανδική εταιρεία F-Secure.

Η πλειονότητα των κακόβουλων προγραμμάτων που εντοπίστηκαν από τις εταιρείες έχουν ως στόχο τις διάφορες εκδοχές του λειτουργικού συστήματος των Windows της Microsoft.

Τα περισσότερα από τα κακόβουλα προγράμματα χρησιμοποιούν στοιχεία παλαιότερων ιών, τα οποία έχουν ανακατευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται καινούργια.

Σχόλια