Επίδοση νομικών εγγράφων μέσω facebook ?

0

Δυο χρόνια μετά από τον σάλο που είχε προκαλέσει η επίδοση κατάσχεσης  μέσω facebook από αυστραλιανό δικηγόρο, η πρακτική της διαδικτύακης επίδοσης γίνεται όλο και πιο  δημοφιλής.

Δικαστήρια στη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υιοθετήσει το Αυστραλιανό παράδειγμα της διαδικτυακής επίδοσης, όταν αυτή δεν είναι δυνατή με τον παραδοσιακό τρόπο. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι σύντομα και οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική.

Ο κ. Joseph DeMarco αντιπρόεδρος της επιτροπής ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου (ABA), δήλωσε: “Μερικοί άνθρωποι υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο” και προσέθεσε ότι η δυνατότητα επίδοσης μέσω των κοινωνικών δικτύων θα αποτελούσε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Σημαντική πρόκληση στη συγκεκριμένη πρακτική, είναι  η συλλογή αρκετών στοιχείων, τέτοιων ώστε να πείσουν το δικαστήριο ότι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία έγινε η επίδοση ανήκει στο σωστό άτομο και επιπλέον είναι πλήρως ενεργή.  

Η διευρυμένη απήχηση της ανταλλαγής νομικών εγγράφων μέσω Facebook έχει ενθουσιάσει τους υπευθύνους την καλιφορνέζικης εταιρίας, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί επιπλέον αναγνώριση της ασφάλειας του μηχανισμού μηνυμάτων τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, έπειτα από την πρωτοπόρα δράση του Αυστραλιανού δικηγόρου το 2008,  εκπρόσωπος της εταιρίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επικύρωση του Facebook ως ασφαλούς, αξιόπιστου και ιδιωτικού μέσου επικοινωνίας. από τα Αυστραλιανά δικαστήρια.

Στην σελίδα μας στο Facebook μπορείτε να παρακολουθήσετε και να λάβετε μέρος σε σχολιασμό και σχετική δημοσκόπηση της συγκεκριμένης προοπτικής.

 


09/06/2011 17:58

Σχόλια