Επιφυλάξεις για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών

0

Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στην αρμόδια διαρκή Διακομματική Επιτροπή σχετικά με το μέτρο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, διατύπωσε ερωτήματα για αν μπορεί να υπάρξει νομικό πρόβλημα από την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών, τονίζοντας παράλληλα ότι βάσει ερευνών ποσοστό 90%, ηλικιών 12 με 25 ετών διαθέτουν καρτοκινητό τηλέφωνο.
Κατά του μέτρου τάχθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, υποστηρίζοντας ότι «με πρόσχημα την ασφάλεια, θα εγκατασταθεί άλλος ένας μηχανισμός καταγραφής παρακολούθησης».
Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Φίλης πρότεινε να ονομαστικοποιούνται τα καρτοκινητά τηλέφωνα μόνο των κρατουμένων για όσο διάστημα παραμένουν στις φυλακές.
Επισημάνθηκε επιπλέον από τους ομιλητές ότι το μέτρο παρακολούθησης καρτοκινητών τηλεφώνων μπορεί να μείνει ανεφάρμοστο, καθώς οι συνδέσεις μπορούν να γίνονται από χώρες του εξωτερικού, όπου δεν υπάρχει καταγραφή.
Οι συμμετέχοντες στην αρμόδια διαρκή Διακομματική Επιτροπή εξέφρασαν την ανάγκη πιστής τήρησης του Σωφρονιστικού Κώδικα.
Σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ασφάλεια των φυλακών, τόσο ο πανεπιστημιακός καθηγητής Νίκος Κουράκης, όσο και ο εκπρόσωπος του ΔΣΑ, Δημήτρης Φίλης που προσκλήθηκαν στην Επιτροπή, επισήμαναν ότι είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση πλην όμως από μόνα τους δεν λύνουν το πρόβλημα.

Σχόλια