Επικίνδυνες διασημότητες για την ασφάλεια των υπολογιστών

0

Αναζητείτε πληροφορίες για τον Μπραντ Πιτ ή την Μπιγιονσέ στο διαδίκτυο; Τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσετε θύμα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο διαδίκτυο, Μακάφι (McAfee) κατονομάζει τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ ως τις “πιο επικίνδυνες διασημότητες” στο διαδίκτυο, διότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τα ονόματά τους για να ξεγελάσουν τα θύματά τους.
Σύμφωνα με την McAfee οι χρήστες που αναζητούν στο διαδίκτυο, πληροφορίες, φωτογραφίες ή screen saver (προφύλαξη οθόνης) έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να μολύνουν τον υπολογιστή τους με κακόβουλα προγράμματα.
“Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους, αλλά μία από τις πιο απλές και αποτελεσματικές είναι να ξεγελάσουν τον καταναλωτή εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον των χρηστών, ιδίως των Αμερικανών, για κουτσομπολιά που αφορούν διάφορες διασημότητες”, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της McAfee.
Τις περισσότερες φορές οι εν λόγω χρήστες και ανύποπτα θύματα οδηγούνται σε ψεύτικες ιστοσελίδες, οι οποίες φαίνονται τελείως νόμιμες αλλά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή.
Άλλες διασημότητες που έχουν μπει στον κατάλογο της McAfee είναι η Μαράια Κάρεϊ, η Αντζελίνα Τζολί, η Κάμερον Ντίαζ και ο Τζορτζ Κλούνι.

Σχόλια