Επικίνδυνη η χρήση ενός κωδικού στο διαδικτύου

0

Στην εποχή του διαδικτύου η χρήση ενός κωδικού σε πολλές ιστοσελίδες είναι σα να χρησιμοποιεί κάποιος το ίδιο κλειδί για το σπίτι, το αυτοκίνητο και το χρηματοκιβώτιο.

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι το 50% των χρηστών διαθέτει έναν κωδικό για πολλαπλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι η χρήση ενός ενιαίου κώδικα θεωρείται «χρυσός» για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου, διότι τους δίνει άμεση πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα ενός χρήστη.
Την ίδια ώρα, το 88% των 800 ερωτηθέντων σε έρευνα της εταιρείας συμβούλων Accenture στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία παραδέχθηκε ότι η προσωπική ανευθυνότητα είναι η βασική αιτία για τις απάτες και τις κλοπές προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των χρηστών στο διαδίκτυο υποτιμά την απειλή του οργανωμένου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
«Υπάρχει μεγάλη σύγχυση και ο περισσότερος κόσμος αγνοεί το πρόβλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Accenture, Ρόμπερτ Ντάισον.
Το 70% των ερωτηθέντων στη Βρετανία δήλωσε ότι επαναλαμβάνει τον ίδιο κωδικό σε πολλούς δικτυακούς λογαριασμούς γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα τον ξεχάσουν.
Μόνο το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αλλάζει τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Σχόλια