Επιλογή ενόρκων για τη δίκη “ορόσημο” για το ίντερνετ

0

Ξεκίνησε η επιλογή των ενόρκων για τη δίκη της γυναίκας από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τις δυνατότητες του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης MySpace για να εκφοβίσει μια ανήλικη, η οποία αργότερα αυτοκτόνησε.

Η 49χρονη Λόρι Ντριου άνοιξε λογαριασμό στο MySpace προσποιούμενη ότι είναι αγόρι για να προσεγγίσει φιλικά την 13χρονη Μέγκαν Μέιερ, η οποία κρεμάστηκε όταν ο εικονικός “φίλος” της αποφάσισε να διακόψει το δεσμό τους.

Η Λόρι Ντριου αρνείται τις κατηγορίες για συνωμοσία και για πρόσβαση σε προστατευμένους υπολογιστές χωρίς την πρέπουσα εξουσιοδότηση.

Η δίκη χαρακτηρίζεται “ορόσημο” για το μέλλον του δικαίου που διέπει το ίντερνετ.

Η Μέγκαν, γείτονας της Ντριου στο Σεν Λούις και πρώην φίλη της κόρης της, αυτοκτόνησε τον Οκτώβριο του 2006.

Φέρεται ότι έλαβε την απόφαση να αυτοκτονήσει αφότου έλαβε αρκετά σκληρά ηλεκτρονικά μηνύματα από ένα “φανταστικό” 16χρονο έφηβο ονόματι, Τζος Έβανς. Ένα από τα μηνύματα έλεγε ότι “ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος χωρίς αυτήν”.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ότι η Λόρι Ντριου και αρκετοί άλλοι δημιούργησαν αυτό το αγόρι στο MySpace για να εκδικηθούν την 13χρονη επειδή είχε μαλώσει με την κόρη της Ντριου.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης της Ντριου εκφράζουν ανησυχία για την επιλογή των ενόρκων υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να μπερδέψουν τα ζητήματα της υπόθεσης: “Οι ένορκοι θα καταλήξουν να πιστεύουν ότι η Λόρι Ντριου δικάζεται για το θάνατο της Μέγκαν Μέιερ και αυτό είναι τελείως εκτός θέματος”.