Επίπληξη του δικαστηρίου στην Samsung επειδή δημοσιοποίησε μη αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία

0

Επίπληξη απηύθυνε το δικαστήριο της Καλιφόρνια στην Samsung, στα πλαίσια εκδίκασης της διαφοράς της με την Apple, σχετικά με δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας σε τεχνολογία κινητών τηλεφώνων. Αφορμή για την επίπληξη αποτέλεσε η κίνηση της Samsung να κοινοποιήσει στον Τύπο αποδεικτικό υλικό, το οποίο το δικαστήριο δεν είχε αποδεχθεί, επειδή η εναγόμενη εταιρεία δεν το προσκόμισε εγκαίρως.
Η ενάγουσα Apple χαρακτήρισε την κίνηση ως μια προσπάθεια επηρεασμού των ενόρκων, πράγμα που αρνήθηκε η Samsung. Η δικαστής Lucy Koh τόνισε ότι ίσως υπάρξουν συνέπειες για την Samsung μετά το τέλος της δίκης, ενώ συναντήθηκε προσωπικά με τους ενόρκους και τους έκανε ερωτήσεις, ώστε να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν διάβασε τα άρθρα με το απαγορευμένο αποδεικτικό υλικό. «Υπήρξε μια συνειδητή προσπάθεια να διαδοθεί αποδεικτικό υλικό, για το οποίο γνώριζαν ότι είχε απαγορευθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος επηρεασμού των ενόρκων», σχολίασε η Koh.
Η διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών δημιουργήθηκε με την αγωγή της Apple κατά της Samsung. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι η Samsung προσέβαλε τα δικαιώματά της σε επτά κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και διεκδικεί 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Η Samsung από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι η Apple είναι αυτή που αντέγραψε δική της τεχνολογία και διεκδικεί ποσοστό επί των κερδών από τις πωλήσεις ορισμένων κινητών τηλεφώνων της Apple.
 

Σχόλια