Επίσημη έρευνα για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Apple

0

Την συνδρομή της “Fair Labor Association” (FLA) ζήτησε η Apple, προκειμένου να διερευνηθούν επισήμως οι συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια παραγωγής των δημοφιλών της προϊόντων στην Κίνα. Η τήρηση των απαιτούμενων διατυπώσεων ασφαλείας και υγιεινής είχε αμφισβητηθεί τελευταία, αφενός λόγω της συχνότητας θανατηφόρων ατυχημάτων, αφετέρου λόγω πρόσφατων αποκαλύψεων ότι σε κινεζικά εργοστάσια της Apple απασχολούνταν ανήλικοι.

«Όλοι οι εργαζόμενοι, οπουδήποτε και αν εργάζονται, έχουν το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και σωστό περιβάλλον εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο και ζητήσαμε από την FLA να αξιολογήσει, ανεξάρτητα, την απόδοση των μεγαλύτερων προμηθευτών μας. Οι επιθεωρήσεις τώρα είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν αντίστοιχο προηγούμενο στην βιομηχανία τεχνολογικών προϊόντων, τόσο σε κλίμακα όσο και σε στόχευση. Εκτιμούμε το γεγονός ότι η FLA δέχθηκε να ονοματίσει συγκεκριμένα τα αξιολογούμενα εργοστάσια στην έκθεση που θα συντάξει», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook.

Οι επιθεωρήσεις από την FLA θα αφορούν εργοστάσια των Foxconn, Quanta και Petragon, ενώ το σχετικό πόρισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα εντός του 2012. Συνολικά οι επιχειρήσεις που θα επισκεφτεί η FLA παράγουν περίπου το 90 τοις εκατό των προϊόντων της Apple ετησίως.

Σχόλια